Norrtälje helg överstökad.

Sådär ja, nu är man åter på jobbet och det va länge sen det kändes så här skönt att va tillbaka på arbetsplatsen igen..haha.

Hade riktigt kul i fredags med både Björn, Ted och Micke så tack för den här helgen boys :)

Sen va det en trevlig kräftskiva ute vid stugan på Vätö som Annas mammas "gata" anordnat, så tack Kerstin.

Ny dag /vecka samt nya friska tag, men man märker att man börjar bli gammal då återhämtningsförmågan inte är den samma som den en gång varit..haha.

Skönt att man fick en ledig dag hemma igår ialf innan arbetsveckan så man fick uppstyrt här hemma med både tvätt, ved klyvning och storstädning. Måsten måsten måsten, men skönt när även sånt blir gjort.

Nu i helgen är det då födelsedagskalas här hemma för mig (pekka) och det ser jag fram emot väldigt mycket, ska bli trevligt att träffa alla vänner, äta gott och bara ha en trevlig helg :)

Och så kommer även Kuba imorgon, så det kommer va full rulle här i hemma i två veckor, det är alltid en fröjd att ha honom här.

Hoppas ni alla får en trevlig vecka, kram Pekka.

Ps. mycket trevligt inlägg i helgen Johan och Heli :)

Shu där borta!

Tjena hejsan bror Anna och syster Pekka NEJ jag menar bror Pekka och syster Anna (internt)!
Här hemma är det lugnt och stilla, barnen leker med nyinköpt lego och vi sitter uppe i studion och ritar. Hoppas ni har kul ikväll på kräftskivan. Hälsa mamma Kerstin och resten av folket som är där från oss!

Kärlek
/Heli & Johan

Hittade en mapp med gamla svartvita bilder idag på min externa.

















































Barachiel

Det är tatueringsmässa i Sthlm idag och vi skulle dit, men vissa har planerat annat och vissa är krassliga så det blir nog inget av det...

Danne var här igår och fortsatte sin överfeta arm. Denna gången blev det insidan av överarmen.
Vackert!

Ha en bra dag
/Heli



Just nu i studion..


Ännu en lång och händelserik dag i studion är strax över. Pekka och Anna har åkt iväg över helgen och vi andra passar på att ta det lugnt här hemma. Vi är lediga till på tisdag som det ser ut nu men vi har öppet som vanligt imorgon så alla är välkomna att komma förbi. Nu stänger vi studion för ikväll. Jag, Johan och Janne. Good night. Don´t let the bedbugs bite!
/H

Krigare!

Igår jobbade vi till kl 23 och däckade snart efter, men det var det värt. Först gaddades Maja, en skön tjej som gjorde sin första gadd. Maja var en riktig krigare!
Runt fem kom tvillingarna från Mehedeby hit och skulle ha varsin gadd. Dom satt mest och skojade sig genom sittningen och jag tror inte som hade speciellt ont nån av dom. Jag tror att alla vi och även kunderna är väldigt nöjda med gårdagen. Tack för en trevlig kväll!
/Heli















Grattis Pekka!

Lillebror fyller år idag.
Nu börjar du närma dig 40 med stormsteg ;)
GRATTIS!
We love you!






Igår

Anna gaddar syrran sin





Pekka fortsätter på Marcus arm







Johan påbörjar Alexanders arm nu när mastodont draken är klar











Just nu i studion hörs detta:

Onsdag

Jag sitter med photoshop och försöker få till en ny poster och lite annat. Pekka är ledig idag. Johan är klar med sin kund så nu sitter vi här och umgås med Janne som är och hälsar på. Igår var det fullt hus så det är skönt med en lugnare dag idag :)
Lägger upp lite bilder på tatueringar senare under dagen.

/Heli



Öris

Öris är en gammal vän från vår tid nere i Skåne, vi har väl känt varandra runt 15 år.
När jag och Johan släppte vår första skiva på vinyl gjorde vi det tillsammans med Öris och Mackan som hade en grupp på den tiden och vi har gästat varandras låtar/skivor sen dess. Nu har Öris flyttat till sthlm vilket känns skitkul för man träffas mycket oftare. Dessutom så är jag ju som sagt kär i hans hund Tjorven, eller alla är väl det.

Johan gaddade Tjorvens porträtt på Öris rygg, har tyvärr ingen jättebra bild på det men den e fin.

Lägger upp lite gamla låtar med Öris som jag hittade på youtube.

/Heli









Ännu en ledig dag

Solen skiner, barnen är i skolan, Anna & Johan + grannen Affe fixar med veden och Pekka med lite hjälp av mig bygger en disk i studion (till kassa mm).

Senare idag tänkte jag ge mig på Johans arm, jag känner att jag har försummat den och det är inte så shysst med tanke på hur mycket han jobbat på min arm. Lägger upp bilder på mästerverket sen ;)

Trevlig fortsatt "sommar"!
Mvh Heli





Lediga

Idag är det söndag och vi här på CFT i Bäcklösen har helg. För er som missat det så har vi stängt söndagar och måndagar (man måste ju vara ledig ibland).
Igår kväll käkade vi middag med lite sköna människor. Både Pekka & Anna, jag, Johan och barnen hade gamla goda vänner på besök, det var en riktigt trevlig och givande kväll!

Pekka och Anna är idag iväg och hälsar på vår kära vän Janne, som bor utanför Uppsala i sin lilla stuga, så resten av oss alltså jag, Johan och barnen har passat  på att greja med vårat, vilket idag innebar byggandet av en ny ordentlig kaninbur. Barnen har skola imorgon så det är läggdags för dom nu och för oss "vuxna" blir det nog ett glas vin och en film :) sköna söndag..

Trevlig fortsatt helg!

Mvh Heli








Fyra Laxar i en Lax ask!

Idag är det då åter Lördag och vad skall hända då tänker man när man vaknar 09.00.
Man börjar med att dra ut på uppvaknandet genom att somna om fram o tillbaka i ca 30 min innan man inser att fan nu börjar jag ju jobba om halvtimme.
Men som tur är så har man ju ungefär 15 sekunders pendlingsavstånd till jobbet så plötsligt har man 29 min och 45 sekunder till godo.
Så då är frågan hur man på bästa sätt förvaltar denna dyrbara insomnia tid, jo på nått konstigt vänster får jag för mig att köra ett litet träningspass för att få igång muskler leder, blodcirkulation men framförallt hela mig själv.
Händer mycket sällan nu för tiden så 30 min senare när jag kvicknat till lite undrar jag vad fan det va som precis hände.
Sen efter det en blixt snabb frukost och in i studion för att åta sig dagens arbetsuppgifter.
Lite facebookande som sig bör såhär första 30 minuterna, en ny prilla och lite betänke tid och så sitter jag här och skriver ett blogginlägg om min alldeles egna Lördag morgon, trevligt!!

Idag har Johan tre tatueringar som skall göras medans jag bara har en, känns ganska skönt faktiskt då sällskapet som kommer hit även skall stanna kvar för att förhoppningsvis avnjuta en middag tillsammans med oss ikväll.

Menyn vet jag inte än vad den består av, men det är ju ändå den flytande "födan" jag vill åt, det e väll allmänt känt vid det här laget :)

Full rulle som vanligt. Nu är det verkligen kul att vara igång med allt arbete igen, och tatuerings beställningar trillar in så för er som vill ha en tid snarast får nog ha lite framförhållning då alla verkar vilja gadda sig nu efter sommaren.

Hoppas ni alla får en fantastisk Lördag och framförallt en trevlig helg, gör som den smartare fisken i vattnet och simma medströms, för det är enklare så!

Vi vill ha laxar, men vi vill inte ha laxar!!



Pekka. Johan Heli och lilla Anna ;)


god morgon världen



Startar denna soliga dag med att lyssna på vår goda vän Johan Otterdahl och tycker ni andra kan göra detsamma :)

Mvh Heli

har ni sett

vilken fin lillebror jag har :)

/Heli

Arboristen

Sommaren har verkligen varit den bästa sommaren på oerhört länge och barnen har fått vara med om massa roliga saker som dom aldrig skulle fått uppleva om vi bott kvar i sthlm. En rolig grej var när Arborist Andreas var här och högg ner ett av våra stora träd (extra ved till vintern) och barnen fick vara med.

/Heli










Hundvakt

Öris (en gammal vän) har åkt utomlands under veckan och lämnat sin älskling Tjorven hos oss. Om jag fick bestämma skulle hon stanna ännu längre för hon är helt underbar!

/Heli

3D gadd ;)

sista dagen på sommarlovet

Imorgon börjar skolan och barnen kommer inte längre springa runt här på gården och underhålla folket hela dagarna, men vi klarar nog av att underhålla varandra vi "vuxna" också...

Pekka och jag har formaterat om några av datorerna i huset, laddat ner massa grejer och installerat ännu mer stuff dom senaste dagarna och nu funkar dom bra, än så länge :/ (nu har vi bara 2 datorer kvar att fixa.."bara").

Johan sitter i skrivande stund och skissar upp en gadd han ska göra om några minuter, han hade faktiskt tid över att fixa lite på min arm tidigare idag oxå, ser fram emot att göra klart påbörjade tatueringar nu när solen inte skiner dagarna i ända och det vet jag att resten av folket i huset också gör.
Johan gaddade sin pappa Kenneth här om dagen och tyckte det var en ganska surrealistisk upplevelse men snyggt blev det!

Förra veckan var jag och Johan i Norge på våra bästa vänners bröllop, det var bästa resan på länge. Johan hade givetvis med sig kitet och passade på att gadda lite kompisar som bor i Oslo. Tack än en gång Micke, Ida, Kalle, Rickard, Johan, Linn, Räven som kom och hängde på efterfesten och alla andra som gjorde resan så nice!

Jag hade som vanligt glömt kameran men har lite halvtaskiga bilder från mobilen så jag lägger upp dom :)

Passar på och säger GRATTIS från oss alla till lillasyster Veera som fått ännu en son som förövrigt är helt underbar.

Massvis med kärlek/Heli















































Några tattoos :)



Anna lärling har varit i farten igen och gjort en Aladin flaska och en diamant, den i mitten är ett tidigare jobb av henne.



Ett syskon par kom hit och gjorde en hyllnings tatuering till deras morbröder, detta är en bild från ena men den andra plåtades aldrig men den blev lika grym som denna








Juli festen på gården, lite nya bilder från fotografen Björn!



Hannes njuter av att förbereda musikutrustningen:)



Pekka och Stefan känner på baren.



Scenen förbereds för dom grymma banden som ska srela på kvällen.
På scenen hade vi: A Date with Disaster, W-Doubleu och Ismen



A Date with Disaster



Med Pekka i baren så blir det drag på festen!



Kvällen blev lång och vi tackar Alla som kom ;)







Tisdag 10 augusti




Anna lärling som varit i farten igen.


Ett av våra påhitt i sommras har varit att bränna ner vårt gammla avdankade och livsfarliga maskinlider.
Som om att det inte redan var tokvarmt denna dag :) svettigt var det men riktigt kul !




Den stod på baksidan av ladan.



Här börjar det sakta men säkert att ta sig.







Tre dagar senare kan jag skriva klart inlägget då våra datorer inte ville vara med längre..
Det blir dock inga fler bilder då det fortfarande knasar men huset är nere och vi tackar grabbarna för ett väl utfört arbete!!



Nu är fabriken åter igång :)

Efter fyra veckors semester så är vi åter igång med tatuerandet.
Så nu kommer vi svara på mail dagligen och uppdatera bloggen lite mer med jämna mellanrum.

Så tidsbokningar tas emot till mig och Johan och så kommer Kuba åter den 1 september och stannar i 14 dagar.

Ny termin, nya friska tag, nya utmaningar, nya strukturer samt nya fresh fester, så håll i hatten gott folk för nu åker vi :)

//Pekka!