Skötsel råd

När du har gjort din efterlängtade tatuering, ta då hand om den med omsorg. En tatuering som har blivit skött ordentligt kommer att se bra ut i framtiden.

När du har tatuerat dig och kommit hem kan du ta av plasten. Du skall då tvätta av din tatuering från rester av blod, färg och sårvätska. Använd oparfymerad tvål eller tvål som är tillverkat speciellt för att tvätta tatueringar.
Gör detta gärna i samband med duschning. Det kan vara väldigt ömt över tatueringen men den måste tvättas av.

När tatueringen är "torr" skall du smörja in den. Antingen använder du bepanthen eller helosan (den blå tuben, finns på apotek, ica, coop m.m.) eller speciell salva framtagen för tatueringar (finns i de flesta studios).
Smörj in tatueringen ca. 2-4 gånger om dagen och då sparsamt. tatueringen skall inte vara nerdränkt av salva. Ett litet tunt lager smörjer du på så att tatueringen kan andas (får luft).

OBS! RENA HÄNDER. Rena händer är ett måste för att undvika infektioner i din nya tatuering, tvätta med tvål och sprita med fördel innan du smörjer in din tatuering.

Tatueringen kan komma att börja klia. Du får då absolut inte klia på tatueringen, du skall heller inte peta bort skorpor som bildas eftersom det då finns stor risk att det lossnar färg från tatueringen.
Alla skorpor skall lossna av sig själv.

Du bör inte sola på ca. 4-6 veckor, därefter bör du använda hög solskyddsfaktor när du solar.

Medans tatueringen håller på och läker bör du inte bada, varken inomhus eller utomhus. Använd parfymfri tvål eller tvål som är tillverkat speciellt för att tvätta tatueringar.
Tvätta försiktigt över tatueringen, men försök att få bort gammal salva om det finns (glöm ej rena händer). Du bör inte basta.

En tatuering kan du jämföra med ett öppet sår / skrubbsår, behandla det också som ett sådant. Med omsorg för bästa slutresultat.

Läketiden på en tatuering är olika, vanligt är ca. 2-3 veckor. Efter dessa veckor rekommenderas försiktighet lika lång tid. Och smörj gärna in tatueringen efter att skorporna har lossnat, tills du känner att tatueringen är ett med resten av huden.

Tänk på att ALDRIG låta någon annan ta på din tatuering under tiden den läker. Det är endast du själv som skall komma i kontakt med den, inga människor, djur eller annat. Lufta tatueringen mycket då mår den bra under läketiden.KOMMENTERA DETTA INL ÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

BLOGG/HEMSIDA

KOMMENTAR: